Χημικό Peeling

Χημικό Peeling

Χημικό Peeling

Χημικό Peeling

  To χημικό peeling είναι η εφαρμογή ενός ή περισσοτέρων χημικών απολεπιστικών παραγόντων στο δέρμα, με σκοπό την αισθητική βελτίωσή του ή τη θεραπεία δερματικών παθήσεων.


Διαδικασία

  Η διαδικασία είναι ανώδυνη και ο χρόνος που απαιτείται είναι 15′. Ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος εφαρμόζεται το κατάλληλο είδος χημικού peeling.Αντιγήρανση και χημικό peeling:

  AHA (γλυκολικό οξύ): από την πρώτη μέρα του χημικού peeling με ΑΗΑ παρατηρείται λάμψη χωρίς καθόλου απολέπιση. Τις επόμενες μέρες συνεπώς, είναι δυνατή η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

  TCA (τριχλωρικό οξύ): χημικός παράγοντας, που χρησιμοποιείται κυρίως για βαθύτερα χημικά peelings σε ασθενείς με μελαχρωματικές βλάβες στο πρόσωπο, σημάδια φωτογήρανσης και ρυτίδες. Σε τέτοιου είδους θεραπείες παρουσιάζεται απολέπιση σε βαθμό ανάλογο με το βάθος του peeling.

  Η λείανση των ανωμαλιών του δέρματος γίνεται με τα LASER (αφορά και τις ουλές από ακμή) και εκτός από την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας επιτυγχάνεται η ‘συρρίκνωση’ εκλεκτικά των ινών κολλαγόνου-ελαστίνης του δέρματος με αποτέλεσμα την εξαφάνιση των λεπτών ρυτίδων του προσώπου. Μετά από αυτές τις θεραπείες επιβάλλεται η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αντηλιακών φίλτρων.

  Άλλες μέθοδοι διόρθωσης των ρυτίδων του προσώπου είναι τα ενέσιμα υλικά : Αυτόλογο λίπος από το ίδιο το άτομο που μπορεί να γεμίσει (Lipofilling) τις βαθιές ρυτίδες του προσώπου, διάφορες ουσίες όπως το κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ, ιξοελαστική γέλη, πολυτετραφθοριοαιθυλένιο κ.λπ. Εδώ μπορούμε να αναφέρουμε και την αλλαντοτοξίνη που δρα με την μορφή ‘πάρεσης’ στους μύες του προσώπου και έχει αναστρέψιμο αποτέλεσμα.


Προφύλαξη:

  Είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο.